hírek

Új előadássorozat a KTK-n: GLOKÁL Szeminárium

- 2016. február 29., hétfő 10:49

2016 tavaszán, a Nemzetközi és Regionális Gazdaságtani Intézet új előadássorozatot indít GLOKÁL Szeminárium címmel.

Az esti előadássorozat, amely a Területfejlesztési Szabadegyetem folytatásának tekinthető, célja, hogy a legaktuálisabb és nagy érdeklődésre számottevő gazdasági és társadalmi témákat alaposabban „górcső alá” vegyük, kötetlenebbül beszélgessünk a helyi és a regionális gazdasági folyamatokat érintő legsürgetőbb kérdésekről, illetve együtt gondolkozzunk a világgazdasági, nemzetközi folyamatokat befolyásoló trendekről, irányokról. Az előadássorozat elnevezése is arra utal, hogy nemzetközi és területi jellegű témák egyaránt terítékre kerülnek.
A tavaszi félév egyik fontos kulcsszava az ifjúság. Első rendezvényünk keretében az ifjúságpolitika kerül fókuszba, a fiatal korosztály politikai és civil kérdések iránti nyitottságát járjuk körül alaposabban. Meghívott előadónk segítségével olyan kérdésekre keressük a választ, hogy melyek a fiatalok főbb társadalmi ideáljai, mi jellemzi a mindennapi politikai élethez való viszonyukat? Előadónk kitér a fiatalok különböző társadalmi problémák iránt tanúsított érzékenységére, valamint megvilágítja a civil szervezetek irányába mutatott együttműködési hajlandóságát is.

A rendezvény címe: A mai ifjúság világképe – társadalmi ideálok
A rendezvény időpontja: 2016. március 7. (hétfő), 17.00 óra
A rendezvény helyszíne: NYME KTK Tanácsterem (9400 Sopron, Erzsébet u. 9.)
Meghívott előadó: Oross Dániel, az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont Politikatudományi Intézet Kormányzás és Közpolitika Osztály tudományos segédmunkatársa, az Aktív Fiatalok Magyarországon Kutatócsoport kutatója

Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk a Glokálban!

Linkek:

Kapcsolódó hírek: