hírek

Területfejlesztési Szabadegyetem – A decentralizáció és a jó kormányzás aktuális kérdései

- 2015. november 25., szerda 12:28

2015. december 2. (szerda), 17.00 óra

NYME-KTK Aula (9400 Sopron, Erzsébet u. 9.)

A félév záró rendezvénye során önkormányzati kérdésekkel, a decentralizációval és a jó kormányzással (good governance) foglalkozunk, különös tekintettel a témakör aktuális nemzetközi és hazai trendjeire, összefüggéseire és a főbb fejleményekre (pl. virtuális kormányzás, közigazgatási innovációk).
Hogyan alakult az elmúlt évek, évtizedek során a hazai decentralizáció kérdésköre? Milyen intézményi struktúrák alakultak ki hazánkban? Nemzeti összehasonlításban milyen a hazai kormányzás teljesítménye a „jó kormányzás” mérőszámai alapján?
Előadóink rávilágítanak arra, hogy milyen kihívások állnak a hazai kormányzati rendszer előtt, hogy javítsuk az ország nemzetközi versenyképességét, és csökkentsük a területi egyenlőtlenségeket. A hazai közszolgáltató rendszer fejlettsége is modernizálásra szorul. Számos intézkedés szolgálhatná a szolgáltató állam minőségi követelményeinek javulását.

Előadóink:

  • Farkasné dr. Gasparics Emese önkormányzati helyettes államtitkár, Belügyminisztérium
  • Pálné prof. dr. Kovács Ilona kutatóprofesszor, MTA levelező tag, intézetigazgató, MTA Közgazdasági és Regionális Tudományi Kutatóközpont, Regionális Kutatások Intézete

A Területfejlesztési Szabadegyetem megvalósítását a NEA-KK-15-SZ-1302 sz. projekt támogatja.

Linkek:

Kapcsolódó hírek: