hírek

Sikerrel zárult a Területfejlesztési Egyetem Kárpát-medence régióit bemutató sorozatának utolsó, tizedik állomása

- 2014. október 16., csütörtök 10:57

Kassa: az előző évekhez hasonlóan idén is a szakmai program mellett a fő szerepet a kultúra és a gasztronómia kapta a délután folyamán.

A város népművészeti kincseinek és értékeinek bemutatása mellett az érdeklődőknek lehetőség bepillantani a az a kassai és Kassa környékén élő emberek múltjába és jelenébe. A kiállítást megtekintők a képi anyagok megcsodálása mellett megfigyelhették a mézeskalács-díszítés fortélyait is, valamint kipróbálhatták a saját kézügyességüket is, mivel lehetőség volt saját motívumok elkészítésére is.
A hagyományos ételkóstoló keretében mindenki megismerkedhetett a Kelet-szlovákiai ízekkel, számos kolbász, sajt, zöldség és péksütemény került ki a szépen megterített asztalokra. Az ízletes ételek mellé a kassai borosgazdák kékfrankosát kínálták a társrendező vendégeink.
A szakmai előadások során meghívott vendégeink a régió fejlesztési lehetőségeiről és az együttműködési lehetőségekről tartottak prezentációkat. Erényi Tünde a határon átnyúló együttműködési programokra helyezte előadásában a hangsúlyt, míg Pápai Szilvia a köz- és magánszféra kooperációjának lehetőségeit mutatta be prezentációjában.
A szakmai programot követően ez alkalommal is a tradicionális táncok és zenék kerültek a középpontba, fiatal vendégeink látványos bemutatójával zárult a tartalmas délután.

Linkek:

Kapcsolódó hírek:
Területfejlesztési Szabadegyetem: Kassa - 09-10-14 10:12