hírek

Területfejlesztési Szabadegyetem: A vallási- és zarándokturizmus térség- és gazdaságfejlesztő hatásai a Mária-út mentén

- 2014. november 3., hétfő 09:04

2014. november 11-én (kedd), 17.00 órától a Területfejlesztési Szabadegyetem harmadik rendezvényének előadói a zarándokturizmus sikerességének kérdéseit járják körül.

Magyarország gazdag vallási turizmushoz kötődő rendezvényekben és zarándokutakban egyaránt, ahol a résztvevők nem szükségképpen hívó emberek és sokszor nem is az adott vallási felekezet tagjai. Éppen ezért a vallási turizmus nemcsak az „utakon” résztvevőknek, de a gazdasági szereplőknek is igen fontos terület. Maga a vallási turizmus a turizmus egy viszonylag új, fejlődő ágazata, ahol a siker záloga a megfelelő infrastruktúra: zarándokszállások építése, az éttermek bekapcsolása, zarándokmenük kialakítása, információs pontok létrehozása és nem utolsó sorban a kijelöl utak megfelelő karbantartása, fejlesztése és biztosítása. A verseny ezen a területen egyre nagyobb, nemcsak országon, de európai viszonylatban is; a siker pedig a helyi partnerek összefogásán, ügyeik megfelelő képviseletén múlik.
Lényeges kérdésként merül fel, hogy melyek a legújabb kori zarándoklás jellemzői, nemzetközi és hazai tendenciái, gazdasági és lelki vetületei?

Előadóink a spirituális zarándokút két végpontjáról érkeznek:

  • Varga Józsefné egyetemi docens, NYME Apáczai Csere János Kar;
  • Johann Kleinhofer ügyvezető, Mariazeller Land GmbH;
  • Szakács Ferenc Sándor elnök, Erdélyi Mária Út Egyesület, igazgató, Hotel Salvator Csíksomlyó
  • Bodor Gergő projektvezető, Mária Út Egyesület.

Linkek:

Kapcsolódó hírek: