hírek

Mária-út – képes beszámoló a TFSZE előadásáról

- 2014. november 13., csütörtök 12:06

2014. november 11-én a Területfejlesztési Szabadegyetem harmadik rendezvényén előadóink a zarándokutak turisztikai és gazdaságfejlesztő szerepéről tartottak előadásokat.

A zarándokturizmus a turizmuson belül egy prosperáló, virágzó ágazat. Napjaink rohanó világában egyre többen határozzák el magukat, hogy részt vesznek csoportos zarándoklatokon, vagy járnak végig egyedül zarándok utakat akár rövidebb, akár hosszabb távúakat. Ennek köszönhetően a zarándok utak mentén elhelyezkedő városok vállalkozó szellemű lakosainak új lehetőség nyílik vállalkozás indítására.
A megfelelő infrastruktúra kiépítésével, ami a zarándokutak tényleges minőségének javításában, zarándokszállások és éttermek létesítésében nyilvánulhat meg, tovább lehet növelni az ilyen utakon részt vevők arányát, akik nem csak a korábban említett helyi vállalkozásokat, de magát a foglalkoztatást és a városok, önkormányzatok anyagi helyzetét is segítik.
A Mária-útnak ezen túlmenően jelentős szerepe van a regionális együttműködésben, hiszen két végpontja eltérő országokban található, de fejlesztése és a zarándokok számára kedvezőbbé tétele csak közös együttműködés árán érhető el, amire rávilágítottak előadóink is.

Linkek:

Kapcsolódó hírek:
Területfejlesztési Szabadegyetem: A vallási- és zarándokturizmus térség- és gazdaságfejlesztő hatásai a Mária-út mentén - 03-11-14 09:04