hírek

„Big data” és az információs társadalom

A Területfejlesztési Szabadegyetem 2014 tavaszán, a XVII. szemeszterrel folytatódik. Első előadásunkat az ún. nagy adatmennyiséggel („big data”) és az információs társadalommal összefüggésben szervezzük.

A virtuális térben hagyott nyomok feltárása, megfejtése, elemzése és értékelése felbecsülhetetlen kincs lehet. Elképzelhetetlen mennyiségű adat keletkezik percről-percre, óráról-órára; internetes keresések és vásárlások, ’posztok’ és ’lájkok’ a közösségi oldalakon, blog bejegyzések, GPS-koordináták: egyre többen, cégek és kutatók, próbálják értelmezni és újrahasznosítani az óriási mennyiségű adatáradatot. A „big data” a cégek, az intelligens hálózatok és az egyéni felhasználók által világszerte és napi szinten előállított óriási adatmennyiséget jelenti.
Előadóinkat arról faggatjuk, hogy miért lényeges a „big data” napjainkban, miként járul hozzá a tudomány fejlődéséhez, valamint hogyan hasznosítható a cégek gyakorlatában és a területi kutatásokban? A rendezvény keretében a „big data” kiaknázására alkalmas SAS Visual Analytics eszközzel is megismerkedhetnek az érdeklődők.

Előadók:
Dr. Jakobi Ákos PhD egyetemi adjunktus, ELTE TTK Regionális Tudományi Tanszék;
Portik Imre senior pre-sales konzulens, SAS Institute Kft.

A rendezvény helyszíne: NYME Közgazdaságtudományi Kar Aula
A rendezvény időpontja: 2014. február 19. (szerda), 17.00–19.00

Linkek:

Kapcsolódó hírek: