hírek

GLOKÁL Szeminárium – Indiai nap az indiai nagykövet látogatásával

- 2016. április 27., szerda 09:04

Április 19-én került sor az Indiai Nagykövetség és a Nyugat-magyarországi Egyetem, Közgazdaságtudományi Kara által közösen szervezett Indiai napra.

Az Indiai Nap alkalmával a hallgatóság nem csak az indiai kultúrába nyerhetett bepillantást, hanem közvetlen megismerkedhetett  a Magyarországon jelen lévő legnagyobb indiai vállalatokkal. A vállalatok képviselői érdekes színes előadásokkal készültek. Egyben az előadásaik során bemutatták karrierlehetőségeiket, pályakezdő és szakmai gyakorlati lehetőségeiket és egyéb együttműködési pontokat.

A résztvevő vállalatok:

  • Apollo Tyres képviselte Bányai Tibor HR-vezető;
  • SMR Automotive Mirror Technology képviselte Tóth Hajnalka HR-igazgató;
  • TATA Consultancy Services képviselte Bencsik Edit marketing igazgató.

A rendezvény kiváló lehetőséget nyújtott a közvetlen kapcsolatfelvételre és reményeink szerint további együttműködés elindítására. Külön öröm számunkra, hogy a jól strukturált, színvonalas rendezvény meggyőzte a vállalatokat arról, hogy a jövőben is részt vegyenek vállalati rendezvényeinken és vendégként köszönthessük képviselőiket az Erzsébet utcai campus épületében.
A délutáni kulturális részt, melyre a hallgatókon kívül sok soproni lakos is érkezett, Rahul Chhabra nagykövet úr nyitotta meg és tartott érdekes, interaktív előadást az indiai életről. Beszámolóját különleges indiai ételek kóstolója és a fotókiállítás megtekintése követte. Ezután az indiai előadó művészeté volt a főszerep, először Rajesh Gangani pezsdítő tablá (indiai speciális dob) szólója élénkítette a hangulatot. Tóth Gabriella Kúcsipúdí stílusban előadott tánckompozíciója az indiai spiritualitásba és annak hangulatába engedett bepillantást. Az estet Saumya Shukla indiai táncosnő szuggesztív, tradicionális Kathak táncai zárták.
Örülünk, hogy az Indiai Nap ilyen sok érdeklődőt vonzott, reméljük, hogy mindenki gazdagabban, Indiának egy színes szeletét megismerve tért haza rendezvényünkről.

Linkek:

Kapcsolódó hírek: